Asociaţia Sport Generation este o organizaţie neguvernamentală din Baia Mare, înfiinţată în anul 2016, care şi-a propus să schimbe mentalităţi şi caractere prin intermediul sportului.

Suntem convinşi că mişcarea de orice fel este sănătate curată, iar tânăra generaţie are nevoie de sprijin în urmarea unei cariere sportive sau în alegerea unei discipline sportive pe care să o practice pentru o dezvoltare armonioasă.

Drept urmare, Asociaţia Sport Generation şi-a propus să ofere burse tinerilor care excelează la şcoală şi/sau în domeniul sportului şi, totodată, să militeze pentru promovarea sportului sub toate formele sale. În acelaşi timp, investim şi în formarea de antrenori şi instructori de sport.

 

Obiectivele noastre specifice sunt:

  • Recompensarea cu burse lunare a celor mai buni elevi
  • Implicarea părinţilor în educaţia sportivă a tinerilor
  • Organizarea unor evenimente de promovare a sportului
  • Încurajarea dezvoltării profesionale, motivarea şi implicarea antrenorilor în promovarea acestora
  • Facilitarea unor schimburi de experienţă cu antrenori de succes din alte discipline sportive

Misiunea noastră:

Sprijinirea şi promovarea tinerilor cu rezultate merituoase în domeniul sportului.

Până în prezent, misiunea Asociaţiei Sport Generation s-a concretizat prin acordarea, împreună cu colaboratorii şi partenerii noştrii de peste 10 burse pentru elevi și studenți sârguincioşi. Dacă în prezent aceste burse sunt acordate pe parcursul a 6 luni, scopul nostru imediat este să extindem perioada de acordare a burselor la o perioadă de 12 luni.

Ne dorim să putem descoperi şi mai mulţi tineri care fac performanţă în sport şi la şcoală, pentru a le facilita munca şi a le răsplăti eforturile!

Pe de altă parte, am organizat mai multe evenimente menite a educa antrenorii în domeniul marketingului sportiv sau al accesării de fonduri, dar am şi susţinut evenimente sportive cu scopul de a încuraja tânăra generaţie să facă mişcare.

 

Viziunea noastră:

Cele mai recente statistici ale Ministerului Tineretului şi Sportului arată că doar 7% dintre români fac sport în mod regulat (de trei ori pe săptămână), dar trendul este unul ascendent. În consecinţă, noi ne-am propus să susţinem prin toate mijloacele creşterea numărului de adepţi ai mişcării din ţara noastră şi să implicăm societatea civilă în ridicarea unei generaţii de tineri sănătoşi atât la corp, cât şi la minte.