Alex şi Maya Rusu

Alex şi Maya sunt doi fraţi care au dat jocul copilăriei pe antrenamente zilnice de dans sportiv. Din 2014, de când dansează împreună, cei doi sportivi au fost finalişti (clasaţi pe primele 7 locuri) în 32 de competiţii şi au adunat 13 medalii de aur, 7 de argint şi 2 de bronz.

Pe lângă rezultatele de la competiţii, Alex şi Maya au fost selectaţi şi pentru emisiunea televizată Next Star, Antena 1, emisiune la care au participat în primăvara anului 2015.

Georgiana Gheţa

Elevă în clasa a XII-a la Liceul de Arte Baia Mare din clasa I, Georgiana Gheţa a manifestat un interes deosebit pentru studiul viorii încă de mică şi prin muncă asiduă, talent şi dăruire a reuşit să-şi adune în palmares 31 de premii: 9 premii I, 13 premii II, 6 premii III şi 3 premii de excelenţă la concursuri organizate la Cluj-Napoca, Oradea, Zalău, Bistriţa, Deva, Sighet, Sibiu.

A susţinut, în calitate de solistă, două concerte cu Filarmonica „Dinu Lipatti” din Satu Mare şi unul cu orchestra Euroart.

A aprofundat studiul viorii la cursurile de vară din Elveţia, susţinând, alături, de Orchestra Tinerilor Europeni, concerte în România şi Elveţia.

A participat la recitaluri, parteneriate cu licee din oraş şi manifestări muzicale organizate de Inspectoratul Şcolar Judeţean Maramureş.

Este concert maestru şi solistă a orchestrei elevilor Liceului de Arte.

Pe lângă talentul de a cânta divin la vioară, Georgiana este înzestrată şi cu o voce superbă şi cu o mână pricepută la desen (dovadă fiind premiile obţinute la nivel naţional şi internaţional).

Andreea Gheţa

Andreea Gheţa este caracterizată de profesoara sa de vioară drept o elevă care face cinste Şcolii de Artă din Baia Mare, prin munca şi rezultatele obţinute la vioară. Deşi e abia în clasa a VII-a, Andreea Gheţa a participat deja la 23 de concursuri şi a obţinut tot atâtea premii: 13 premii I, 7 premii II, 1 premiu III, 1 premiu special şi 1 premiu de excelenţă.

De asemenea, a fost distinsă cu Premiul Euroart şi a cântat cu orchestra profesorilor, în calitate de solistă, dar a participat şi la numeroase evenimente muzicale din Baia Mare. Deşi încă nu este la liceu, Andreea Gheţa face parte de 3 ani din orchestra elevilor de liceu, ceea ce denotă buna ei pregătire.

Paul Adrian Cotan

Paul Adrian Cotan

Paul Adrian Cotan este elev la Colegiul Naţional „Gheroghe Şincai” Baia Mare, profil Matematică-Informatică – intensiv engleză. În 2012 şi 2013, Paul Adrian Cotan a ocupat Locul I la faza judeţeană a Olimpiadei Naţionale de Matematică şi a câştigat medalia de bronz la faza naţională. În 2014, Paul a ocupat Locul II la aceeaşi competiţie, dar a câştigat şi multe alte distincţii la numeroase concursuri interjudeţene de matematică. În acelaşi timp, Paul Adrian Cotan, care este şi voluntar la Asociaţia Cercetaşii Munţilor, a reuşit să-şi păstreze media generală peste 9,50.

Richard Akos Balint

Richard Akos Balint

Richard Akos Balint s-a născut în 2001, în Baia Mare, şi a visat la o carieră în sport încă de mic. A început cu schiul, iar în clasa a IV-a a fost cooptat de către profesoara sa de educaţie fizică la antrenamentele de atletism. Pasiunea lui Richard Akos Balint pentru această disciplină s-a confirmat încă de la primul concurs la care a participat, el obţinând Locul I. Multe alte competiţii locale, judeţene şi zonale au urmat, pentru ca mai apoi să se califice şi la concursurile naţionale, astfel că în 2014 a devenit pentru prima dată campion naţional la atletism. În 2016, elevul a reuşit să devină din nou campion naţional la probe combinate, dar continuă să se antreneze cu aceeaşi dăruire, pentru competiţiile din viitor.

Pe de altă parte, Richard Akos Balint nu şi-a neglijat nicio clipă şcoala, astfel că mediile sale anuale s-au menţinut peste nota 9,00.